Over aifoon

Aifoon is een kleine organisatie uit Gent die zich bezighoudt met geluid en met luisterkunst. Aifoon bestaat uit twee begrippen: ‘Ai’, wat Japans is voor ‘liefde’ en ‘harmonie’ en ‘foon’ wat komt van het Oud-Griekse ‘phono-’ wat ‘geluid, toon, spraak, stem’ wil zeggen. ‘Aifoon’ staat bijgevolg voor ‘liefde voor geluid’. Maar ‘ai’ staat ook voor ‘akoestische interventie’ of ‘auditieve intrige’ of ‘artistieke ingreep’.

We zijn er met onze organisatie op uit om uit te spitten wat ‘luisteren’ nu eigenlijk allemaal inhoudt en hoe het geluid om ons heen ons beïnvloedt maar ook hoe wij bijdragen aan het klanklandschap om ons heen. We houden ons bezig met vragen als: “Luisteren we enkel met onze oren?”, “Kijken we anders door wat we horen?”, “Wat is de invloed van geluid op ons gedrag en op hoe we ons voelen?”. We werken rond het idee dat de geluidenwereld rondom ons een non-stop compositie of ‘muziekstuk’ is waarin we allemaal tegelijk èn uitvoerder èn dirigent èn toeschouwer zijn en onderzoeken hoe we daar bewuster kunnen mee omspringen.

Zin om hierover mee na te denken of te praten met ons, spring absoluut binnen in onze caravan of kijk eens op onze facebookpagina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *