Oorkanaal op Ciné Privé

Op 20, 21 en 22 februari presenteert Circa het filmfestival Ciné Privé. Wij van Aifoon grijpen deze gelegenheid aan om een drietal installaties te presenteren die allemaal gelinkt zijn aan Oorkanaal:

  • Bike Soundtrack: Fiets van de Circa-stand aan Dampoort-station naar het Meeting Point van Ciné Privé begeleid door een soundscape van eigen makelij. Een van onze medewerkers fietste deze tocht een paar keer op en af, uitgerust met een paar binaurale microfoons en een recorder. Met de binaurale microfoon kun je opnames maken vanuit het ik-perspectief, de microfoons bevinden zich immers in de oren, en hoor je dus als luisteraar het luisterperspectief van een ander. We hebben een montage gemaakt van deze opnames en nog enkel geluiden en manipulaties aan toegevoegd. De bedoeling is dat je al fietsend een mix hoort van opnames en van wat de werkelijkheid. Hoorde je nu echt een auto, of was het de opname?
  • Cinema pour l’oreille: In december en januari zijn we een paar kaar naar de Gentse Kanaaldorpen getrokken op onderzoek in ons werkgebied. We hebben daar uiteraard ook tal van opnames gemaakt in een poging om de sfeer van deze zone te vatten en al een aantal impressies op te doen. Tijdens Ciné Privé kun je hiervan genieten in een quadrafonische surround omgeving. We presenteren een half uur durende luisterfilm die bestaat uit enkel geluidsopnames uit het gebied tussen Meulestede en Zelzate. Cinéma pour l’oreille nodigt je uit om op te gaan in deze geluiden, liefst met de ogen gesloten en de verbeelding open.
  • Earbook II: We gingen op bezoek in basisschool Sint-Laurens in Sint-Kruis-Winkel waar we een aantal leerlingen hebben gevraagd naar hun geluidsbeleving. We stelden hen vragen over geluiden in hun buurt, geluiden die ze herinnerden, geluiden die ze dagelijks horen… Kortom een reflectie over geluid. Onze vragen en hun antwoorden kun je bekijken en beluisteren op de Sonore Viewmaster!

Het project Oorkanaal is mede mogelijk dankzij de steun van Dienst Cultuurparticipatie van Stad Gent. De Bike Soundtrack wordt ondersteund door Lenco.

Hieronder kun je nog luisteren, hoofdtelefoon is aan te raden, naar een voorproefje van de fietstocht:
[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/135283117″ params=”color=bb1000&auto_play=false&hide_related=false&show_artwork=true” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

gent

LENCO logo ORANGE FC

Web

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *